بزرگان مدیریت 19 ص ورد

پیتر دراکر (Peter Drucker)
متولد سال 1909 در وین اتریش.
دارای دکترای حقوق بینالملل از دانشگاه فرانکفورت. استاد سیاست و فلسفه در کالج بنینگتن آمریکا و نیز استاد تمام مدیریت در دانشگاه نیویورک. او یکی از اولین دوره های MBA را در سال 1971در دانشکده مدیریت دانشگاه کلارمونت(که بعدها به مدرسه مدیریت پیتر دراکر نامیده شد) راه اندازی کرد.
واقعا به سختی میشود اندیشههای پیتر دراکر را به طور خلاصه ذکر کرد. تقریبا هر جایی که به مباحث مدیریت برخورد میکنیم، جملات پیتر دراکر به نوعی فصلالخطاب و مرجع است. فقط میتوان گفت که خیلی از مفاهیم امروزه مدیریت از جمله"مشتری مداری"، "در نظر گرفتن کارکنان به عنوان اصلیترین سرمایه"، "ارتباط تنگاتنگ اقتصاد و علوم اجتماعی و مدیری" و بسیاری مفاهیم کلیدی مدیریت همگی بر پایه نظریات پیتر دراکر بنا شدند.
او مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا، مدال خدمات عمومی اتریش، مدال افتخار علوم ژاپن، بالاترین نشان افتخاری دانشگاه نیویورک، و نیز25 دکترای افتخاری از دانشگاههای کشورهای آمریکا، انگلستان، چک، اسپانیا، بلژیک و سوئیس برخی از افتخارات این بزرگ مرد تاریخ مدیریت است. همچنین کتاب "تمرین مدیریت" وی که در سال 1954 منتشر گشت به عنوان سومین کتاب تاثیرگذار بر علم مدیریت در طول تاریخ انتخاب گشت. تاکید اصلی وی در این کتاب بر مشتریمداری و فرهنگ آن متمرکز است.
وی در سال 2005 در کالیفرنیا از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: پدر علم نوین مدیریت در بعد از جنگ جهانی دوم.
ایگور آنسوف (Igor Ansoff)
متولد 1918 در روسیه. درسال 1936 به آمریکا مهاجرت کرد. دارای دکترای ریاضی از دانشگاه براون آمریکا. یکی از مدیران ارشد شرکت هواپیمایی لاکهید. وی در سال 1953 به عنوان استاد رشته مديريت صنعتي انستيتو فناوري كمبريج در پيتسبورگ منصوب شد. در سال 1965 کتاب "استراتژی سازمان" که یکی از کتب مرجع مدیریت استراتژیک است را نوشت. وی اولین کسی است که به مفهوم مدیریت راهبردی سازمان اشاره کرد. شاید بتوان آنسف را پدر تفکر استراتژیک نامید.
آنسف معتقد بود که به طور کلی وقایع پیشبینی پذیر هستند و از تجزیه و تحلیل مدیریت عملیات سازمان میشود استراتژیها را تهیه کرد.
وی در سال 2000 با اخذ مدرك معتبر استاد ممتاز از دانشگاه بين المللي ايالات متحده آمريكا بازنسشته شد. وی در سال 2002 در شهر سن دیگو از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: مدیریت راهبردی (استراتژیک)
کریس آرجایریس (Chris Argyris)
متولد سال 1923 در شهر نوارک نیوجرسی آمریکا. دارای مدرک کارشناسی روانشناسی از دانشگاه کلارک، کارشناسی ارشد در روانشانسی و اقتصاد از دانشگاه کانزاس و دکترای رفتارسازمانی از دانشگاه کرنل. در سال 1960 کتاب "درک رفتار انسانی" را نوشت. این کتاب یکی از مبانی اولیه علم رفتار سازمانی به شمار می آید. استاد دانشگاههای ییل و هاروارد.
وی نظریه پرداز و دانشمند علوم رفتاری در مدیریت است. پایه و اساس تفکرات وی بررسی و درک رفتار کارکنان در سازمان بود. از نظر آرجایریس، چالش در این نیست که برنامههای انگیزشی در سازمان اجرا شود بلکه کافی است به تشخیص ظزفیت ها و توانایی های روانی فراگیری کارکنان بپردازیم و نسبت به برانگیختن این انگیزهها اقدام کنیم. وی آموزش را پایه و اساس انگیزشی سازمان میداند چون معتقد است فراگیری مهمترین انگیزه کارکنان می باشد.
آرجریس در ادامه کارش خیلی برروی مبحث مدیریت دانش (Knowledge Management) تأکید و تمرکز کرد.
وی در سال 2013 از دنیا رفت.
کلیدواژه شهرت: رفتار سازمانی
راسل ایکاف (Russell L. Ackoff)
بسیاری از اندیشمندان دنیای مدیریت معتقدند که در میان معاصران هیچکس به اندازه ایکاف بر اندیشههای مدیران تاثیر نگذاشته است. در یک کلام میتوان ایکاف را یکی از بزرگترین فیلسوفان مدیریت (دارای نظریات فلسفی در مدیریت) دانست. برخی هم از او به نام مرد رنسانس یاد میکنند.
وی متولد سال 1919 در فیلادلفیا آمریکا است. وی استاد علوم مدیریت دانشگاه پنسیلوانیا بود. همچنین در سال های 1989 تا 1995 استاد بازاریابی دانشکده واشنگتن بود. ایکاف در سال 1941 در رشته معماری فارغالتحصیل شده و در سال 1947 دکترای فلسفه را از دانشگاه پنسیلوانیا گرفت. نویسنده بیش از 22 کتاب مرجع و باارزشی مدیریتی از جمله (احیای اقتصاد غرب، برنامهریزی تعاملی و طرح آرمانی) بود. نویسنده بیش از 200 مقاله علمی. رییس پیشین جامعه تحقیق در عملیات آمریکا بوده است.
دارای دکترای افتخاری از دانشگاههای: لنکستر انگلستان، واشنگتن، نیوهاون، پونتیفیکا پرو، لینکلن شایر و هامبرساید انگلستان و همچنین عضو آکادمی علوم طبیعی روسیه.
در سال 2000 به افتخار وی، مرکز ایکاف را برای مطالعات سیستمهای پیچیده در دانشگاه پنسیلوانیا تاسیس کردند.
وی در بیش از 350 شرکت و 75 آژانس دولتی در آمریکا و سایر نقاط جهان تجربه، تحقیق، مشاوره یا آموزش داشته است.
وی بنيانگذار «رويكرد انقلابي در برنامه ريزي» و نظريه پرداز «برنامه ريزي تعاملي» است. ایکاف بر اين باور است كه «برنامه ريزي تعاملي» ابزاري براي كنترل تغيير و آثار آن و افزايش سرعت سازگاري با دگرگوني هايي است كه قادر به كنترل شان نيستيم. اين تغييرات، پيوسته از عصر ماشين تا عصر كنوني - كه او آن را «عصر سيستم ها» مينامد - ادامه داشته. انديشه برتر در عصر ماشين كه به مدت 400 سال بر دنياي غرب حكومت كرد، «تفكر تحليلي» مبتني بر تجزيه و تحليل بود. در حالي كه تفكر نوين، «تفكر تركيبي» است كه در آن، تمامي روابط متقابل اجزا يك سيستم...